Dobrý den, bohužel na první dotaz jsem nedostala dostačující odpověď a tak se zeptám jinak: 1. Můžu jako osvč, která nastupuje na MD po tuto dobu zaměstnat na DPP prodavačku abych nemusela přerušit činnost a zároveň nepřišla o PPM? 2. Dále podat písemné prohlášení, že během PPM nebudu vykonávat vyděl. činn., protože mám zástup - prodavačku a dále vykazovat příjmy s prodeje? 3. Jako osvč mám hlásit na FÚ, že zaměstnávám někoho na DPP? Snad už se dovím více, předem děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2011 12:30
Dobrý den, dnes mi lékař vystavil nástup na MD s odkazem odevzdat jej na OSSZ. Podnikám jako OSVČ (prodej textilu) musím platit nájem a ostatní služby za provoz obchodu. Je to zdroj mé obživy a tak bych nerada obchod zavřela. Mám pani, která mi občas prodává v butiku, ale není mým zaměstnancem. Můžete mi prosím poradit jakým způsobem nejlépe skloubit MD a podnikání (ukončit OSVČ nebo MD, činnosto malého rozsahu, jak je to z povinnosti hradit soc. a zdr. poj.,atd.) ? Děkuji za odpověď