Re: Zahr.FA z DE s DIČ DE i CZ
To DPH uvedené na faktuře je určitě české tedy na ř. 310.
Pro jistotu si to české DIČ ověřte na mfcr.cz. Přepočet podle směrnice kurz data vystavení faktury.
Re: Zahr.FA z DE s DIČ DE i CZ
Pokud mají české DIČ, jsou tedy registrováni v Česku a jsou povinni řídit se českými zákony. Pokud fakturují v EUR mají povinnost uvádět i hodnotu DPH a základu daně v české měně, to jak píšete splnili, takže zaúčtujete v Kč, ale zaplatit můžete v EUR, záleží jak jste dohodnuti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 12. 2007 12:49
Hledala jsem tady v historii, ale nenasla jsem nikde to, co bych potrebovala.
Dostali jsme fakturu z Nemecka za konzultacni sluzby. Na fakture je uvedene nemecke DIČ ale i české. Vyuctovani je ale v eurech:
1.576,88 EUR bez dph
299,61 eur dph
1876,49 euro s dph
Co mam vlastne uhradit? castku bez dph nebo s dph? My kdyz vystavujeme fakturu do zahr. tak ji davame bez dph. To same, kdyz prijimame faktury ze zahr., tak take bez dph a tady dodanime. Ale nevim jak je to v pripade,ze maji ceske dič, ale pritom fakturuji v eurech. S timto jsem se jeste nikdy nesetkala..
Mockrat dekuji za jakoukoliv (spravnou) radu.