Re: Vedení DE
Zákon umožňuje uplatnit výdaje nezbytně vynaložené a spojené se zahájením činnosti, stejně jako výdaje vynaložené na pořízení zásob, uskutečněné již v kalendářním roce, který bezprostředně předchází roku zahájení činnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
6. 12. 2007 13:24
Začal jsem od 1.12. podnikat, vedu DE a nejsem plátcem DPH. Zažádal jsem o dotaci pro začínající podnikatele na ÚP a musel jsem si už v době evidence na ÚP založit podnikatelský účet a zařídit živnostenský list. Na účet jsem musel složit nějaké peníze na poplatky a živnostenský list jsem musel také zaplatit - poplatek. Potřeboval bych vědět jak to mám do DE zavést s datumem před podnikáním nebo až 1.12. kdy jsem začal podnikat. To se napíše, že jsem dal vklad do pokladny a z toho vložil něco na účet a zaplatil z toho živnostenský list.
Prosím, poraďte jsem teprve začátečník, už jsem toho dost nastudoval , ale s tímto si nevím rady. Předem velice děkuji.