Vedení DE

• (neregistrovaný)

6. 12. 2007 13:24

Začal jsem od 1.12. podnikat, vedu DE a nejsem plátcem DPH. Zažádal jsem o dotaci pro začínající podnikatele na ÚP a musel jsem si už v době evidence na ÚP založit podnikatelský účet a zařídit živnostenský list. Na účet jsem musel složit nějaké peníze na poplatky a živnostenský list jsem musel také zaplatit - poplatek. Potřeboval bych vědět jak to mám do DE zavést s datumem před podnikáním nebo až 1.12. kdy jsem začal podnikat. To se napíše, že jsem dal vklad do pokladny a z toho vložil něco na účet a zaplatil z toho živnostenský list.
    Prosím, poraďte jsem teprve začátečník, už jsem toho dost nastudoval , ale s tímto si nevím rady. Předem velice děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 12. 2007 13:27

Šárka (neregistrovaný)

Re: Vedení DE
      Nejdříve si vložte peníze do pokladny a založte účet (vklad na účet) = obojí jako nedaňový příjem,datumy použijte podle skutečnosti.Pak si zaevidujte výdej z pokladny na zaplacení živ.listu a poplatky z účtu.Datumy opět použijte dle skutečnosti.

• 6. 12. 2007 16:51

Jana (neregistrovaný)

Přidala bych se k této konferenci. Mohu použít doklad o koupi DKP před 2 lety, i začala jsem podnikat letos? Děkuji

• 6. 12. 2007 17:22

x (neregistrovaný)

Zákon umožňuje uplatnit výdaje nezbytně vynaložené a spojené se zahájením činnosti, stejně jako výdaje vynaložené na pořízení zásob, uskutečněné již v kalendářním roce, který bezprostředně předchází roku zahájení činnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).