Re: Datum úhrady
>>>Prosím o radu účetní, které mají účet u Ge Money
>>>Bank.
>>> Vedu DE a jedná se o podnikatelský účet.
>>>Nevím, jestli mám přijatou úhradu za vydanou fakturu
>>pořídit s datumem 2.11. - což je podle banky datum
>>odepsání nebo s datumem 5.11. - což je datum
>>zaúčtování. U
>>výběru z bankomatu 5.11 je podle banky datum odepsání
>>7.11 a datum zaúčtování 5.11. Mělo by se používat
>>datum odepsání, ale podle mě je správné datum
>>zaúčtování.
>>Poradí mi prosím někdo, co s tím? Děkuji.
>
>*** Tím se moc netrapte :-)) a pro účetnictví vezměte
>data odepsání/připsaní na účet. U výběru z bankomatu -
>od toho 5. do 7. jsou to peníze na cestě. ***
>Děkuji za odpověď. Během roku mě ty datumy moc netrápí, ale na přelomu roku mám na výpise z ledna, který mi přijde až v únoru (jednou za měsíc) uvedeny poplatky z prosince pod datumem zaúčtování banky a druhé datum odepsání je zde leden. Takže stále nevím, které datum je u Ge money bank skutečné datum odepsání nebo připsání na účet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 12. 2007 13:38
>Prosím o radu účetní, které mají účet u Ge Money Bank. Vedu DE a jedná se o podnikatelský účet. Nevím, jestli mám přijatou úhradu za vydanou fakturu pořídit s datumem 2.11. - což je podle banky datum odepsání nebo s datumem 5.11. - což je datum zaúčtování. U výběru z bankomatu 5.11 je podle banky datum odepsání 7.11 a datum zaúčtování 5.11. Mělo by se používat datum odepsání, ale podle mě je správné datum zaúčtování. Poradí mi prosím někdo, co s tím? Děkuji.