Re: Mzdy za 12/2007 nevyplacené do 31.1.
Jo, díky, pokyn D-300 jsem k tomuto bodu četl, myslím, že jsem pochopil jak to funguje, teď ještě jak to v Pohodě ošetřit ve mzdách, to zase zítra potrápím děvčata na Hotline :-)). Děkuji za dobré rady :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
6. 12. 2007 15:42
Zdravím. Protože jsem administrativně slabý, potřeboval bych poradit s § 5 odstavec 4 ZDP. Chápu to dobře tak, že pokud zaměstnavatel sice uhradí pojistné za prosinec 2007 a uhradí i zálohu na daň z příjmů ze závislé činnosti, nicméně neuhradí zaměstnancům do 31.1.2008 celou čistou mzdu, ale jen její část, musí v poměru vyplacené a nevyplacené čisté mzdy krátit i daňovou uznatelnost hrubé mzdy a pojistného za rok 2007 ? Kdyby si třeba chtěl zaměstnavatel snížit základ daně právnických osob v roce 2007 tím, že by zaměstnancům dal veliké prémie, ovšem čistou mzdu za prosinec by jim vyplatil v roce 2008 třeba natřikrát, poníží se mu v roce 2007 příslušným procentem daňová uznatelnost mzdových nákladů i pojistného za prosinec 2007 ?
Díky za potvrzení či vyvrácení mého názoru (radši vyvrácení :-))).