Ubytování kdy DPH 5% a kdy 19%???

• (neregistrovaný)

7. 12. 2007 9:53

Prosím o radu, máme ubytovnu v Praze. Ubytování bez snídaně a bez dalších služeb. Je to pro dělníky. Pouze mají místost s televizí a místnost kde jsou pračky. Jinak klasická ubytovna. Máme DPH 5%, ale ted mi někdo říkal, že mám mít 19%, tak jsem se lekla, nevíte někdo co je dobře?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 12. 2007 11:28

anonym (neregistrovaný)

Re: Ubytování kdy DPH 5% a kdy 19%???
      Ubytovací služby zařazené v SKP 55 podléhají snížená sazbě DPH. Do skupiny SKP 55 patří zejména:
      ubytovací a podobné služby poskytované v zařízeních hotelového typu, např. hotelích, motelích, hostincích a podobných ubytovacích zařízeních. Také sem patří služby s tím související zahrnuté v ceně ubytování, jako jsou snídaně, obsluha na pokoji, služba recepce, poštovní služba a posluhy. Hotely poskytují všeobecně také další služby, jako jsou např. parkování, jídlo, nápoje, zábava, plavecké bazény, bankety, schůze, konference a schůzovní a konferenční prostory. Rekreační hotely mohou mimo svou činnost poskytovat rozsáhlý výběr rekreačních zařízení.
      Tyto různé služby jsou zde zahrnuty jenom pokud tvoří součást ceny za ubytování. Jsou-li placeny odděleně, jsou klasifikovány podle toho, o jakou službu se jedná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).