Re: Sražka ze mzdy
Nemocenská do toho musí být započítána. Já jsem to dělala tak, že pokud měl v měsíci část mzdy a část nemocenských dávek, které mu vyplácí sociálka, pak po jejím sdělení, kolik nemocenské dávky činily, jsem vše sečetla a srážela ze součtu. Pokud byl celý měsíc nemocen a mzdu neměl, postoupila jsem rozhodnutí sociálce a měli srazit oni.
Re: Sražka ze mzdy
souhlas, měli srazit oni a srazili :) oznámila jsem jim, že se jedná o (já měla u zaměstnance 2 pohledávky) přednostní a nepřednostní, zaslala jsem jim kopii, sdělila počet vyživovaných osob, nabytí právní moci a oni mi pak sdělili kolik srazili a já pak po ukončení nemoci pokračovala další měsíc srážkami ze mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
9. 12. 2007 14:26
Prosím o sdělení jak je to s nepřednostní srážkou ze mzdy, když zaměstnanec byl 3týdny nemocen. Nemocenskou mu vyplácí sociálka a mě vyjde, že za jeden týden práce si zaměstnanec vydělal 4409Kč čistého. Strhnu mu na jeho nepřednostní pohledávku jen 184Kč a na nemocenskou vůbec nepřihlížím. Děláte to taky tak? Díky.