Vznik dovolené při MD a čerpání.

• (neregistrovaný)

9. 12. 2007 15:55

Dobrý den,mam docela problém.Naše zaměstnankyně je na MD a teď jí bude končit.Za dobu MD ji vznikl nárok na 18,5 dne dovolené a domluvili jsme se, že si požádá teď, že ji vybere a poté nastoupí na rodičovskou. Oznámili jsme to zaměstnavateli,který se na mě obořil, proč jsem jí to říkala, že přijde o peníze.Tak jsem mu to vysvětlila a odkázala jej i na zákoník práce, kde je to napsáno. Dalším problémem je, že dovolenou si začne čerpat od 17.12 - myslím, že to vychází do 16.1.08 a jde mi o to, že v prosinci jsou 3 dny svátek,čímž se dovolená na chvíli přeruší. Jsem z toho již docela zmatená, ale on po mně chce, abych mu vytiskla,nebo někde sehnala, kde je přímo napsáno, že 3 dny svátku zádám do mezd a poté bude dovolená pokračovat. Jde mu o to, že 3 dny svátku jí budou také průměrem vyplaceny. Nevím, co mám teď s tím dělat, jestli mám svátek uvést, nebo co místo něj dát, nebo mi prosím napiště co přesně mám s tímto problémem učinit, popřídě odkaz, že svátek musím zadat, aby to pochopil a nenařknul mě, že okrádám firmu. Moc děkuji všem za rady a pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).