Re: Řidičský průkaz - brýle
Kamarádka má taky v řidičáku "brýle nutné". Při jedné silniční kontrole neměla brýle, ale kontaktní čočky. Přesto se musela odvolat až ke správnímu řízení, protože kontrolující policista trval na brýlích a nějaké kontaktní čočky ho vůbec nezajímaly ;-)) Inu Kocourkov...
Moc tomu nevěřím, protože dcera má v řidičáku napsáno brýle nebo kontaktní čočky.
Ano, máte pravdu, hluboce se omlouvám i panu Vladimírovi za mou nedůvěru. Již se nedivím, že máme tolik úředníků. Dcera tuto formulaci získala automaticky při dělání řidičáku, ale pokud bych si já chtěl do ŘP doplnit čočky, musel bych prý absolvovat lékařské vyšetření a potom správní řízení.
mě takhle vyklepli hned při zkouškách.. policajt na mě pořád - až budete připravená, můžete jet - a pořád, že ještě nejsem.. já už nevěděla co kontrolovat, seřídila jsem zrcátka, pásy, všechno... nakonec z něj vypadlo, že přece nemám brýle - tak jsem řekla, že mám čočky a jelo se..
fakt záleží na tom, co je v řidičáku?? Když tam mám brýle nutné, tak nemůžu mít čočky??!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 12. 2007 7:21
Dobrý den,
můj syn má -0,5 dioptrie, letos si udělal řidičák na motorku, s tím že má brýle i v řidičském průkazu tudíž je musí nosit i na řízení. Nevíte nekdo jak to je - myslela jsem za az od 2,5 dioptrií?
Děkuji Martina