Re: Povinná doba odpočinku mezi směnami
Je otázka, zda by zaměstnavatel neměl v tomto případě proplatit i neodpracovanou dobu od 8.00 do 10.00 kvůli nařízenému odpočinku odpočinku po vykonané práci přesčas. Předpokládám, že Vám všechny hodiny hotovosti zaměstnavatel proplácí odměnou nejméně ve výši 10 % průměrného výdělku, není-li sjednáno v kolektivní smlouvě jinak a všechny odpracované hodiny po 16 hod. jako práci přesčas dle ustanovení zákoníku práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
10. 12. 2007 20:07
Prosím o radu.Pracuji na oddělení údržby.Pracovní doba je od 8-16hodin.Po zbytek dne zabezpečujeme údržbu a opravy jako pohotovost na telefonu doma.Teď nastane situace,žemě zavolají na zásah ve 22 hod a oprava trvá do 02hod.Ráno bych měl normálně v 8 hod nastoupit do práce.Jenže vedoucí po mně chce,abych přišel do práce až na 10 hod,protože jsem nedodržel osmihodinovou povinnou dobu odpočinku po ani před další směnou.Tudíž v noci pracuji abych potom čekal doma ,až budu moci jít do práce.Chodím do práce abych vydělal a ne počítal hodiny ,kdy mám splněných 8 hodin odpočinku.Děkuji za odpovědi a názory.