Platby OSSZ a ZP do konce r.2007

• (neregistrovaný)

11. 12. 2007 9:29

Dobrý den, nenašla jsem, že by se tu řešily platby OSVČ do konce roku 2007.Doporučujete podnikatelům, aby si zaplatili větší částky na ZP a OSSZ? Bude ZP a OSSZ v 2008 dle přehledu přeplatky vracet? Uzná FÚ v případě kontroly tyto platby do nákladů - výdajů uznaných, nebo je vyhodí v důsledku zkreslení HV roku 2007? Díky za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 12. 2007 23:19

Pavel (neregistrovaný)

Re: Platby OSSZ a ZP do konce r.2007
      Bylo to tu již několikrát.

Předpokládám, že se bavíme o OSVČ, která nevede (podvojné) účetnictví.

Doporučuji zaplatit větší platby, max. do maximálního vyměřovacího základu. To je v souladu s předpisy.

OSSZ a ZP by se měly chovat jako v minulých letech, tj. na vyžádání vrátit nebo ponechat jako zálohy.

FÚ by měl výdaje uznat, resp. neznám předpis, podle kterého by je neměl uznat.

Neznám pojem "zkreslení HV roku 2007". Z jakého je předpisu?:-))

Hezký večer!

• 12. 12. 2007 5:55

Ivana (neregistrovaný)

Díky za odpovědi,
      ano myslela jsem OSVČ, která nevede účetnictví.
      Pojem zkreslení HV používáme u nás ve firmě, nevím, z jakého je předpisu.
      Včera jsem se informovala na naší OSSZ a platby navíc bude vracet.
      Dík

• 12. 12. 2007 9:46

Pavel (neregistrovaný)

Prosím upřesněte. Bude vracet platby, které jsou druhé v měsíci nebo které jsou větší než minulý měsíc.

Pokud se jedná o 13 platbu v roce, tomu rozumím, ale pokud by se jednalo o vyšší platbu než za předchozí měsíc, ale která nepřekročí pojistné z maximálního vyměřovacího základu, tak to se domnívám, ža na to nemají právo.

Řešil bych to dopisem, že očekávám vyšší příjmy a proto si platím vyšší pojistné. A znovu projednat, nejlépe s nějakou nadřízenou.

Hezký den!

• 12. 12. 2007 10:26

Ivana (neregistrovaný)

Budou vracet platby - přeplatky za rok 2007.
      Stejně asi bude lepší se pak domluvit se svým správcem na OSSZ při předávání přehledu za 2007.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).