Re: Zaměstnanec od 1/08 v důchodu,jaká z
od příštího roku budou mít i starobní důchodci (i st.důchody přiznané před r. 2008) slevu na poplatníka
pokud bude končit PP např. 15.1. a od 16.1. byste chtěli sepsat novou smlouvu, tak velmi zvažte to, že mzda bude spočítaná za celý leden v celku, takže pokud budete potom potřebovat průměr na další čtvrtletí pro dovolenou a pro případné vyplácení ND, budete mít problém se správným zjištěním průměru, takže zvažte, zda smlouvu novou nesepsat až od nového měsíce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
11. 12. 2007 11:32
Dobrý den, zaměstnanec jde někdy v polovině ledna 2008 do důchodu. Vyplňovala jsem mu pro OSSZ nějaké formuláře. Co se změní? Nerada bych na něco zapomněla. Ode dne, kdy mu bude přiznán důchod s ním sepíšu novou pracovní smlouvu na dobu určitou (doteď má neurčitou), zašlu změnu na OSSZ a ZP, a co se týče mzdy, tak jak u jiných zaměsntanců, pokud mi podepíše Prohlášení, má nárok na nezdanitelné částky. Pokud nepodepíše, strhávám 20% daň. Zapomněla jsem na něco, co ještě důchodce obnáší? Děkuji za odpovědi. Zuzka