Výplata 13 platu

• (neregistrovaný)

12. 12. 2007 14:13

v prosinci 2007 jsem održela2 měsíční výpověd z důvodu rušení prodejny od února 2008.Zaměstnanci prodejen ,které rušeny nebudou obdržely 13 plat.Mi vyplacen nebyl zdůvodněný údajným zákonem ,ve kterém je klauzule,že zaměstnanec ve výpovědi nemá na tento plat nárok.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 12. 2007 14:15

mirek (neregistrovaný)

Re: výplata 13 platu
      >v prosinci 2007 jsem održela2 měsíční výpověd z důvodu
      >rušení prodejny od února 2008.Zaměstnanci prodejen
      >,které rušeny nebudou obdržely 13 plat.Mi vyplacen nebyl
      >zdůvodněný údajným zákonem ,ve kterém je klauzule,že
      >zaměstnanec ve výpovědi nemá na tento plat nárok.

• 12. 12. 2007 22:00

Laďa (neregistrovaný)

Re: výplata 13 platu
      Nic takového v zákoně není, zákon neupravuje 13 plat, je to na rozhodnutí zaměstnavatele zda 13 plat vyplatí, nebo ne. Zaměstnavatel si zřejmě tento důvod vymyslel, protože neměl rozumnější důvod. Ovšem pokud nestanovil závazná pravidla pro vyplacení 13 platu směrnicí, je na jeho rozhodnutí komu kolik 13 platu vyplatí, i když jeho postup vůči Vám asi nebyl seriozní, protože jste se také jistě podílela na tržbách.
      Pokud jste ovšem dostala výpověď v prosinci (záleží na datu převzetí nebo doručení výpovědi), běží Vám 2měsíční výpovědní doba od ledna a tedy pracovní poměr by měl skončit k poslednímu únoru. Pokud byste nechtěla skončit už k poslednímu lednu, musel by Vás zaměstnavatel ještě v únoru zaměstnávat, kdyby neměl pro Vás v únoru práci, musel by Vám nahradit únor průměrným výdělkem i kdyby jste do práce nechodila. Samozřejmě máte k tomu ještě nárok na tříměsíční odstupné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).