Re: Může jít deka do nákladů?
Rozhodování, zda něco dát do nákladů či ne, záleží především na podnikateli. Pokud umí obhájit potřebu předmětu XY i před berňákem a umí vysvětlit, jak jej potřebuje k podnikání, je to OK. Ano,může to sloužit na obalení převážených předmětů nebo pro řidiče na dlouhé služební cestě, když si přes noc někde zdřímne v autě (vyjde to levněji než nocleh v hotelu, který byste do nákladů dali společně s cesťákem).
Obecně: Neexistuje žádný seznam předmětů, které lze nacpat do nákladů. Vždycky záleží na konkrétní situaci, na živnosti, na potřebách dotyčného podnikatele atd. A co projde jednomu, nemusí automaticky projít druhému.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
13. 12. 2007 10:01
Dobrý den, zaměstnanec si koupil fleecovou deku do auta. Můžu to dát do nákladů? Mám účtenku na které je mimo jiný jeho soukromý nákup právě tato deka pod názvem Deka picnic. Mě se to moc nelíbí a mám strach to tam dát. Co říkáte vy? Děkuji za odpovědi. Alena