Může jít deka do nákladů?

• (neregistrovaný)

13. 12. 2007 10:01

Dobrý den, zaměstnanec si koupil fleecovou deku do auta. Můžu to dát do nákladů? Mám účtenku na které je mimo jiný jeho soukromý nákup právě tato deka pod názvem Deka picnic. Mě se to moc nelíbí a mám strach to tam dát. Co říkáte vy? Děkuji za odpovědi. Alena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2007 11:02

A (neregistrovaný)

Re: Může jít deka do nákladů?
      Asi bych se ho zeptala k čemu to potřebuje pokud bude schopen obhájit "aspoň trochu" že to potřebuje k výkonu své práce tak bych to tam asi dala ale taky by se mi to moc nelíbilo.

• 13. 12. 2007 13:38

janaca (neregistrovaný)

Deka může např. sloužit jako podložka na ochranu sedaček při převozu materiálu.To by do nákladů mohlo přijít.
      Tedy jestli máte auto v obchodním majetku a jestli v něm něco občas převážíte.
      Zvažte to, asi nejde o velkou položku.

• 14. 12. 2007 9:03

Eva M. (neregistrovaný)

Rozhodování, zda něco dát do nákladů či ne, záleží především na podnikateli. Pokud umí obhájit potřebu předmětu XY i před berňákem a umí vysvětlit, jak jej potřebuje k podnikání, je to OK. Ano,může to sloužit na obalení převážených předmětů nebo pro řidiče na dlouhé služební cestě, když si přes noc někde zdřímne v autě (vyjde to levněji než nocleh v hotelu, který byste do nákladů dali společně s cesťákem).

Obecně: Neexistuje žádný seznam předmětů, které lze nacpat do nákladů. Vždycky záleží na konkrétní situaci, na živnosti, na potřebách dotyčného podnikatele atd. A co projde jednomu, nemusí automaticky projít druhému.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).