Ošetřování člena rodiny

• (neregistrovaný)

13. 12. 2007 17:02

Dobrý odpoledne, chtěla jsem se zeptat, zda je možné proplatit ošetřování člena rodiny v případě, že je mezi 2 ošet. 1 den mezera.
    Skončilo jedno 11 a 13 začalo další.Oba na 9 dní. Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2007 17:31

Johana (neregistrovaný)

Re: Ošetřování člena rodiny
      Ano, pokud mezi dvěma OČR je přestávka (stačí 1 den) - dovolená, propustka, odpracovaný den

• 14. 12. 2007 7:53

xy (neregistrovaný)

já bych to tak jednoznačně neviděla - raději se zeptejte na své OSSZ, abyste neměla přeplatek
      může se totiž jednat o stále stejnou nemoc a potom byste nemohla 2.OČR platit
      pokud lékař napíše, že se jedná o jinou diagnózu, potom zaplatit můžete (alespoň taková je praxe u naší OSSZ)

• 14. 12. 2007 8:52

Anna (neregistrovaný)

Já myslím, že mzdová účetní není oprávněna takovou věc přešetřovat. Odpovědnost má lékař, který na týž případ ošetřování nesmí vystavit dva tiskopisy. A jiná diagnóza na tom rozhodně nic nemění. O tenýž případ ošetřování by se jednalo i v případě, že dítě má 9 dnů chřipku a devátý den si zlomí nohu. Sice má pak jinou diagnózu, ale potřeba ošetřování trvá nepřetržitě, proto se bude platit jen 9 dnů, přestože potřeba ošetřování bude trvat třeba měsíc. Rozhodující je, že potřeba ošetřování v původním dotazu mezi oběma případy netrvala, na jeden den byla přerušena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).