Re: Ošetřování člena rodiny
já bych to tak jednoznačně neviděla - raději se zeptejte na své OSSZ, abyste neměla přeplatek
může se totiž jednat o stále stejnou nemoc a potom byste nemohla 2.OČR platit
pokud lékař napíše, že se jedná o jinou diagnózu, potom zaplatit můžete (alespoň taková je praxe u naší OSSZ)
Re: Ošetřování člena rodiny
Já myslím, že mzdová účetní není oprávněna takovou věc přešetřovat. Odpovědnost má lékař, který na týž případ ošetřování nesmí vystavit dva tiskopisy. A jiná diagnóza na tom rozhodně nic nemění. O tenýž případ ošetřování by se jednalo i v případě, že dítě má 9 dnů chřipku a devátý den si zlomí nohu. Sice má pak jinou diagnózu, ale potřeba ošetřování trvá nepřetržitě, proto se bude platit jen 9 dnů, přestože potřeba ošetřování bude trvat třeba měsíc. Rozhodující je, že potřeba ošetřování v původním dotazu mezi oběma případy netrvala, na jeden den byla přerušena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
13. 12. 2007 17:02
Dobrý odpoledne, chtěla jsem se zeptat, zda je možné proplatit ošetřování člena rodiny v případě, že je mezi 2 ošet. 1 den mezera.
Skončilo jedno 11 a 13 začalo další.Oba na 9 dní. Děkuji za odpověď