Exekutor - protizakona exekuce

• (neregistrovaný)

13. 12. 2007 17:57

Mam nyni jeden pripad a proto Vam to chci sdelit aby jste byli v obraze jak jsou nekteri exekutori arogantni a lini.

Prisla mi exekuce na zamestnance - hned ucinna, protoze jiz nabyla pravni moci. Me jako ucetni nic jineho nezbylo nez zacit exekuovat.
    Ovsem zamestnanec na me vybehl, ze je to protizakone a ze nemuzu exekuovat, protoze je v konkurzu,a ma spravce konkurzni podstaty.
    Rikam, mam tu Exekucni prikaz - tak musim exekuovat, preci ten exekutor musi vedet, ze na zamestnance je vyhlasen konkurz.

PAk me to nedalo a volal jsem pravniky a ti mi potvrdili, ze nemam exekuovat, protoze je to protizakone a jeste bych mohl mit problem od spravce konkurzni podstaty.
    To me ovsem vyrazilo den, jak ma chudak ucetni sledovat, zda je exekutorsky prikaz protizakony ci ne?

Tak jen pro Vasi informaci, jak se chovaji nekteri exekutori a co jim ti nasi piip ve snemovne priklepli. :-(((

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2007 18:09

Vážný (neregistrovaný)

Re: Exekutor - protizakona exekuce
      Nevím, zda to byla otázka, ale vyzval bych zaměstnance, aby fakt doložil řekněme do týdne, prozatím bych peníze strhnul, ale neodeslal a informoval písemně exekutora. Poté co by zaměstnanec doložil konkurs, tak bych zároveň informoval opět exekutora (s kopií) i správce a peníze vyplatil zaměstnanci.

• 13. 12. 2007 18:56

Karel (neregistrovaný)

Pisu jen info - na zaklade rad advokatu jsem exekuci zastavil a pravnici jiz pisi dopis exekutorovi. :-)

• 1. 4. 2010 10:53

tchorik

Taky mam podobnou zkusenost - exekutor, ac ma vsechny mozne nastroje na zjistovani vsech moznych udaju o povinnem, je zrejme z pohodlnosti nevyuziva. Prave jsem dostala exekucni prikaz na zamestnance, ktery je v konkurzu od r. 2007. Exekutori umi platcum mzdy jen PRIKAZOVAT a pridelavat spoustu prace tim, ze tu svoji (za kterou se mimochodem celkem slusne odmenuji) sidi. Uf, to jsem se ale rozcilila:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).