Re: Daň ze závislé činnosti
Pokud ten Váš zaměstnanec nebo student tu dohodu má jako jediné zaměstnání, podepíše prohlášení, tak jste mu odečítal 600 korun od daně, 200 jako student, zbytek odešlete Fú. V tom prvním měsíci jste se k placení daně 713 prihlásil na Fú. Dál už měsíčně nehlásíte nic, jen posíláte v tom určitém měsíci peníze. V lednu si vyzvednete na Fú tiskopis a tu daň zúčtujete. Máte na to do 15.února čas. Zdraví Jindra
Re: Daň ze závislé činnosti
Roční zúčtování daně uděláte jen těm zaměstnancům, kteří o to požádají. Ovšem vyúčtování daně ze závislé činnosti a srážkové daně pro FÚ doporučuji udělat bez požádání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
15. 12. 2007 1:48
Předem se omlouvám za možná triviální dotazy k této dani.
Jak správně postupovat, když uzavírám DPP jako zaměstnavatel?
1. Zaregistruji se jako plátce daně ze závislé činnosti.
2. Uzavřu smlouvu (jde jen o cca 20 hodin práce)
3. Vyplatím odměnu po odečtení daně
- a teď jak dál? Předpokládám, že budu muset podávat speciální DP k dani z příjmů ze závislé činnosti a tuto daň odvádět na příslušný účet FÚ. V daňovém kalendáři jsem viděl, že je to vždy k 20. v měsíci. To je za předchozí kalendářní měsíc?
Co dělat v případě, že v daném měsíci (nebo ve více měsících po sobě) jsem nevyplácel nikomu žádné odměny, případně jsem ani neměl s nikým uzavřenou smlouvu? Musím každý měsíc podávat DP tak jako tak - jen proto, že jsem k této dani zaregistrován?
A poslední dotaz - jak je to v případě, že takto zaměstnám studenta? Bylo mi řečeno, že se pak daň nestrhává a k DP se přikládá potvrzení o studiu. Je to tak?
Děkuji mnohokrát za pomoc.