Re: DPP + ukončení činnosti (2 dotazy)
Pokud vím, tak pronájem není podnikání v §7, a nemusíte mít na to živnostenský list, můžete to provozovat i jako normální osoba -nepodnikatel. Když prodáte zásoby a majetek, vypíšete fakturu, to ještě dáte do příjmů jako podnikatel,a a tím už nemáte nic. A uzavřete podnikání. Ale na finančáku se musíte přihlásit k placení daně buď 713, nebo 7720 - srážkové. A nezapomenout i roční výkaz k této dani na konci roku, nebo k ukončení toho podnikání. Zdraví taky Jindra
Re: DPP + ukončení činnosti (2 dotazy)
S prodejem stánku a DPH Vám neporadím, ale já bych s tím dotazem šla přímo na Fú, prozatím jsem se vždy setkala s porozuměním, a poradili mi. Držím palce, zdraví Jindra2
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
15. 12. 2007 8:17
Dobrý den, měla by 2 dotazy...
1. Rozhodla jsem se ukončit živnost a nechat se zaměstnat.
Provozuji trafiku, je to klasická malá trafika (stánek), mám jí
v majetku firmy. ZC na konci tohoto období bude cca 11 500.00 Kč. Nárok na vstupu při koupi stánku jsem nenárokovala, nebyla jsem plátce. Nyní jsem plátce DPH..vedu DE. Mohl by mi někdo poradit přesný postup,jak živnost ukončím, jakým způsobem vypořádám majetek a zásoby (kvůli DPH). Trafiku se chystám prodat, příp. pronajímat. Nejsem si ale jistá, zda ji musím prodat ještě jako FO nebo jí můžu do budoucna prodat nebo pronajímat jako soukromá osoba.
2 zaměstnaná budu od 01.01.2008, živnost se chystám ukončit
ale až ke konci února. Na pár hodin v týdnu mám důchodkyni,
která mi bude vypomáhat na základě DPP, na FÚ jsem přihlášená
jen k dani z příjmu a k DPH, nemusím se na základě DPP přihlásit
ještě k dani ze závislé činnosti? A pokud mi podepíše prohlášení,
budu moct od nového roku uplatnit slevu na poplatníka(starobního
důchodce). Děkuji předem za odpovědi, moc mi pomůžou. Nějak se neorientuji :-))