Mzdy v SAP

• (neregistrovaný)

15. 12. 2007 22:35

Prosím, kdo jste zaváděli mzdy do SAPU, jak dlouho jste je zaváděli a jeli jste podvojný provoz po jakou dobu??? Jedná se o velkou firmu.A jak jste byli úspěšní? Pro nás nové je Sap naprostý šok a tragedie. Hrůůůza.....Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 12. 2007 12:31

graver (neregistrovaný)

Re: mzdy v SAP
      Tak vítejte do klubu...
      Velká firma může vzít 2-3 měsíce implementace až do fáze going live vč. dokumentace a zaškolení (pokud se konzultanti musí seznamovat s problematikou), tranzientní provoz technicky několik týdnů, ale musíte se dostat minimálně přes jednu uzávěrku, aby bylo vidět, co to dělá. Doufám, že máte aspoň dobré konzultanty...
      Horší to máte v tom, že od nového roku je spousta změn a pokud vím, tak LCP na ně ještě není (nejsem si jistý - sám dělám controlling).

• 17. 12. 2007 9:55

Anna (neregistrovaný)

Hodně záleží na konzultantech, s tím souhlasím, taky na tom, pro kolik lidí ty mzdy počítáte, jak složitý máte mzdový systém, jak budete přenášet data ze starého systému, a ještě na spoustě okolností... Pohodlné by bylo mít na implementaci alespoň půl roku, asi by se to dalo zvládnout i za tři měsíce, ale z vyznění vašeho dotazu to na mě spíš dělá dojem, že se to od vás čeká hned od ledna... Já už teď SAP dva roky nemám, ale taky nás to ze začátku děsilo - a pak jsme si zvykli a dokonce našli i nějaké dobré stránky - třeba pěkně umí dělat zpětné opravy. Souběhu starého a nového já moc nefandím, je to příliš náročné, hlavně časově, musíte udržovat data ve dvou systémech, a nakonec se stejně nedopočítáte stejného výsledku. Možná ale máte míň zaměstnanců, než jsme měli my. Pro kontrolu mi stačilo spočítat si vzorový soubor třeba padesáti lidí a ručně všechno překontrolovat a přepočítat. Přeju vám pevné nervy a ať se vám to povede!

• 18. 12. 2007 8:29

XY (neregistrovaný)

No my máme opravdu složitý mzdový systém, hodně lidí,a každou skupinu jinak.takže nemáme vzorový soubor. ale kdybychom nešli podvojně,tak nezjistím, zda máme všechno v pořádku. i srážky a podobné věci. a dosud i kvalitní program-pružnější,lepší. to je asi největší problém. a čas je náš problém.¨díky za rady

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).