Účetnictví a.s.

• (neregistrovaný)

16. 12. 2007 12:04

Před dvěma měsíci jsem užavřela smlouvu o vedení účetnictví s a.s. Firma podniká v pronájmu prostor od 5/07. V září přijali zaměstnance a další pracovníky na DPP a chtěli začít stavět byty a admin. budovu.
    Během šesti týdnů, kdy jsem do této a.s. docházela mi neustále slibovali, že koupí účetní program a začnou vést účetnictví. DPH jsem jim zpracovala jen v excelu na jejich žádost. Mzdy zaměstnancům jsem zpracovala ručně. Vůbec se mi nepodařilo dostat od nich podklady pro zahajovací rozvahu, předávali mi pouze výdaje pro dph a snažili se sehnat peníze.
    S a.s. jsem proto smlouvu ukončila. Ukázalo se, že firma je zcela bez peněz, nemá peníze ani na mzdy zaměstnancům, neplatí SP, ZP, ani daně. Nedává do účetnictví žádné příjmy, přestože pronajímá vlastní prostory.
    Od býv. kolegů jsem se dozvěděla že se a.s. bude za dva dny převádět na nové majitele a zaměstnanci dostali výpovědi. Protože nevedla účetnictví a neeviduje žádné závazky a nevíme s jakou rozvahou se převádí, nevíme zda zaměstnanci dostanou dlužné mzdy, pohledávky z DPP a jestli někdo zaplatí SP, Zp zaměstnanců.
    Jak by měli ohledně mezd a pohledávek postupovat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).