Nemoc-zaslání potvrzení na OSSZ

• (neregistrovaný)

17. 12. 2007 10:08

prosím o radu,
    zaměstnanec přinesl potvrzení o začátku nemoci - zaslala jsem na OSSZ. Teď přinesl potvrzení o průběhu nemoci. Nevím, zda se také zasílá na OSSZ nebo až ukončení nemoci.
    děkuji Mirka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2007 11:16

Iveta (neregistrovaný)

Re: nemoc-zaslání potvrzení na OSSZ
      Ano tzv. lístek na peníze (to je ten průběh nemoci) zašlete na OSSZ, na základě tohoto dokladu mu k datumu, který napsal doktor, vyplatí nemocenskou. Kdyby jste mu to neposlala, dostal by nemocenskou pak po ukončení nemoci najednou.
      To se s chlapama domlouvám, když přinesou neschopenku třeba 27. v měsici, tak listek na peníze neposílám, protože to chtějí proplatit pak najednou. Ale to je na dohodě.

>prosím o radu,
      >zaměstnanec přinesl potvrzení o začátku nemoci -
      >zaslala jsem na OSSZ. Teď přinesl potvrzení o průběhu
      >nemoci. Nevím, zda se také zasílá na OSSZ nebo až ukončení
      >nemoci.
      >děkuji Mirka

• 17. 12. 2007 11:18

J (neregistrovaný)

Pokud máte na mysli Průkaz o trvání prac.neschopnosti (tzv.Lístek na peníze) tak ten také hned pošlete na OSSZ. U nás jej zaměstnanci většinou nosí k poslednímu kalendářnímu dni. Pokud by jej donesl v průběhu např. k 14.12. asi bych s posíláním vyčkala buď na ukončení neschopnosti nebo na konec měsíce.

• 17. 12. 2007 11:30

Mirka (neregistrovaný)

děkuji za radu, na ten lístek na peníze se musí zřejmě podepsat ten zaměstnanec co marodí?
      Ještě mi přinesl kromě lístku na peníze Potvrzení o prac. neschopnosti a ještě je to secvaklé s hlášením o ukončení prac. neschopnosti. Já jsem z toho jelen. Přitom konec nemoci ještě nemá. Nemoc stále trvá a potrvá určitě ještě v lednu. Tak co s tím hlášením o ukončení prac. neschopnosti? to asi zaměstnanci vrátím. To asi vyplňovat nebudu.
      děkuji za radu

• 17. 12. 2007 12:48

J (neregistrovaný)

Lístek na peníze vzadu dole zaměstnanec podepíšete a škrtne tam zda pobírá nebo nepobírá důchod.
      Tiskopis pracovní neschopnosti má 4 části a lékař jej trhá odzadu:
      1.díl si nechá lékař, díl s modrým pruhem Vám dá zaměstnanec při začátku pracovní neschopnosti a Vy jej ihned pošlete na OSSZ, zaměstnanci zůstávají v době nemoci díly 2. Až bude uschopněn - donese Vám díl s růžovým pruhem a ten potom zase pošlete na OSSZ (zároveň na něj doplníte kdy nastoupil do zaměstnání, razítko a podpis, stejně tak na modrém doplníte údaje na přední straně).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).