Re: starobní důchodce
Sám se zabíráte pouze pracovním právem a co my ostatní co musíme zvládat i mzdy, daně, komplet účetnictví, denně jednat
osobně se spoustou zákazníků a ještě k tomu všemu stihnout sledovat z knížek veškeré zákony které se mění neboť školení zaměstnavatel neproplatí a internet v zaměstnání k dispozici není.
Ano, napsala jsem v dřívějším příspěvku blbost kterou přiznávám, ale také se to dá sdělit přijatelnějším způsobem. Bohužel zde v diskusi není možnost příspěvek smazat aby nezmátl další diskutující což je možná chyba.
Každý dělá to, co mu sedí nebo co zvládá, proč sem píšete něco, co nepatří k dotazu? Já se nechodím na BC s někým hádat nebo ho litovat pro jeho problémy, snažím se pokud mi to čas a vědomosti dovolí pomoci radou. Když nevím, tak si to přečtu nebo počkám na povolanějšího.
Roční zúčtování můžete provést, jen pozor, abyste mu nedal v rámci ročního zúčtování slevu na poplatníka - některé programy to automaticky nahazují a pak vznikne dost velký přeplatek - u starobního důchodce se přeplatek ročního zúčtování pohybuje kolem 100- 500 Kč, pokud nemá nějaké další slevy či odpočty daní
A k tomu prodloužení - je to lepší než nová smlouva, protože u nové smlouvy musíte provést odhlášku a následující přihlášku na OSSZ,je nové rozhodné období pro nemocenské.Hlavně pozor na datumy, aby smlouva nenabyla účinnosti v době delší než 1 rok, to by musel pak zaměstnanec vrátit starobní důchod.To řekli na školení OSSZ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 12. 2007 10:39
dobrý den,
jak budu postupovat se starobním důchodcem, který má uzavřenou smlouvu na dobu určitou do 31.12.2007-není delší než 1 rok. jak mám postupovat, když chceme, aby zde pracoval nadále a byl mu vyplácen starobní důchod.
Mohu opakovaně uzavřít pp na dobu určitou na 1 rok.neporuším tím ustanovení, že pp se smí uzavírat nejdéle na 2 roky?
moc děkuji