Re: Nezvěstný zaměstnanec v PN
Źádost o kontrolu se posílá dle místa bydliště zaměstnance.V první řadě bych ale kontaktovala ošetřujícího lékaře, který PN vystavil.zaměstnanec už dávno nemusí být v pracovní neschopnosti.
Pokud mi někdo nedodá lístek na peníze, bezprostředně kontaktuji
ošetř. lékaře.
Re: Nezvěstný zaměstnanec v PN
to samé, co sybera. určitě to nenechávejte, lékař se s vámi sice není povinen bavit, ale mám zatím jen dobrou zkušenost a vždy jsem se domluvila. Pokud by nebyl nemocný, což vám nepřeji, museli byste vykázat absenci, doplatit zdravotní pojištění a řešit výpověď. Ve vnitřním předpise nemáte ošetřeno, že zaměstnanec musí dokládat nemoc nejen při začátku, ale i při průběhu, tzn. ke konci měsíce ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
19. 12. 2007 15:37
Zaměstnanec je na PN od října 2007 a nic o něm nevíme, lístky na peníze nedává, takže mu není nic vypláceno. Co s ním, myslíme si, že pracuje bokem. Žádost o kontrolu ze sociálky se posílá dle sídla zaměstnavatele nebo bydliště zaměstnance?