Re: Pohoda - kody dph
tak to je zajímavý problém. Označení xUN a podobná s x na začátku se objevila v případě, kdy v roce 2004 byla novela ZDPH a měnily se sazby z 22 na 19 % v průběhu roku. U plnění do 30.4.2004 bylo 22 % a od 1.5.2004 19 %, tedy plnění s sazbou 22% byla označena v členění DPH písmenem x. Podle mne máte něco špatně nastaveno, nejspíš datum dokladů, nebo datum UZP, kdy se vám v stejném roce "potkávají" sazby 5% a 9%. Já bych si vytiskl seznam dokladů, kterých se to xUN týká a prošel si je a zkoumal, co mám špatně. Jestli jsem si nepřepl období, nebo nemám špatně Globální nastavení, nebo jsem použil špatné datum.
Dobrý den, tento kod mám u příjmových pokladních dokladů u účotování příjem hotovosti na pokladnu nebo v bance, převod hotovosti. Když rozkliknu nabídku kodu dph, tak tam jiná nabídka s nazvem nezahrnovat do přiznání není než kod xUN. Poradte mi, prosím, jaký kod a text si doplnit, aby se mi to již neopakovalo. A taky se mi nabízí v interních dokladech, ale s dph to nemá nic společného. Opravdu se mi to objevilo v sestavě dph až tento měsíc. Každý měsíc si podklady tisknu včetně přiznání a do října se mi to tam neobjevovalo. Děkuji Hanka
Ja bych zkusil preinstalovat POHODU - je mozne ze se Vam "kousla" databaze.
Jeste muzete zkusit Opravu databaze : SOUBOR - Ucetni jednotky - Databaze - Sprava databaze
Reaguji na Vase sdeleni :
... tak tam jiná nabídka s nazvem nezahrnovat do přiznání
není než kod xUN ...
Jeste si zkontrolujte sestavu členeni DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
19. 12. 2007 20:51
dobrý večer, prosím o pomoc, po stažení aktualizace programu pohoda se mi při uzavření dph za měsíc 11 v podkladech a také v tiskopise dph objevují položky s označením xUN a součet se mi objeví na r. 530. Tento měsíc je to poprvé, prosím, jak odstranit, aby se mi to do přiznání netisklo. Děkuji Hanka