Re: Příjmy příštího období
Pokud jste vystavili FA za služby, pak pro účely DPH je dnem zd. plnění den vystavení DD, pokud není ve smlouvě o dílo stanoveno jinak (např. až předáním díla). V DE nebude časově rozlišovat příjmy. Pokud vám FA zaplatí ještě v roce 2007, pak příjem ve výši odvedené DPH bude příjmem nedaňovým a zbytek příjmem daňovým. Daňový příjem vám ovlivní základ daně za rok 2007. Pokud bude úhrada až v roce 2008, pak budete v DPFO za rok 2007 vykazovat VFA jako pohledávku a základ daně FO bude ovlivněn až v následujícím roce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
20. 12. 2007 8:25
Chtěla jsem se zeptat mám účetní případ, kdy FO (která má daňovou evidence, je plátce) teď vyfakturuje práci i s materiálem (má to smluvně ošteřené, začíná už teď v prosinci, ale hotové to bude příští rok. Musím já teď udělat zálohovku, daňový doklad a příští rok fakturu nebo rovnou teď fakturu.A chci se zeptat jestli to nebudou příjmy příštího období. Jedná se m o daň z příjmu co tam všechno letos půjde.Děkuji