Re: Nástup do nového zaměstnání
Pokud se od 1.1. v tom to nic nezmění nejste povinna si už hradit zdravotní poj. za tento den.Když v daném měsíci navazuje nové zaměstnání. Ale pokud mohu doporučit, nechte si napsat smlouvu od 1.1 ať máte celý měsíc nejsem si jistá jestli to bylo kvůli dovolené nebo nějakému průměru to musí napsat zkušenější a hlavně něvím co bude od 1.1.08 nového
no, já myslím, že když bude až od 2.1.2007, bude se měsíční mzda mzda o 1 den krátit, protože 1.1. je svátek a nárok na dovolenou bude o 1/12 menší.
Dle nového zákona se za den vstupu do zaměstnání u zaměstnanců v pracovním poměru považuje den před vstupem do zaměstnání, za který náležela náhrada mzdy(platu) nebo za který se mzda(plat)nekrátí. To znamená, že pokud si sjednáte PP od 1.1., bude Vám náležet i mzda(plat) za 1.1., a pokud např. 2.1. budete ještě unavená po Silvestru a třeba zakopnete na chodníku cestou do zaměstnání, budete mít nárok z nového zaměstnání i na nemocenské dávky, neboť budete mít už "odpracováno"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 12. 2007 11:39
.1.2008 nastupuji do nového zaměstnání.Nevím sice odkdy mi napíšou nástup do smlouvy,ale předpokládám,že právě toho 2.1.že.
Zajímá mě jak to bude s tím 1.1.,protože u současného zam.končím 31.12.2007.