Re: Zaúčtování faktury do jiného období
Pro příjemce je důležité, kdy fakturu obdržel ...- jenže byla jsem na kontrole na FU a jedna úřednice souhlasila a druhá tvrdila, že musím DPH uplatnit jak má uvedeno dodavatel. Dańový poradce mi tvrdil, že můžu 3 roky pozpátku uplatnit daňový doklad, ale musím umět prokázat, že i když ji uplatňuji letos ,tak opravdu patří k zakázce např. v r. 2005.
Nakonec jsme se shodli s FU, že i když jsme měsíční plátci, tak můžu doklad např. z 1/2007 zaúčtovat až v 12/2007.
Re: Zaúčtování faktury do jiného období
No nám se právě stává dost často, že doklad přijde až po uzávěrce DPH a účtujeme ho v následujícím období. Proto mi není moc jasné proč by to měl být tak velký problém.
M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 12. 2007 11:45
Dobrý den,
náš zákazník si stěžuje, že jsme pro něj udělali službu v 11/07 a samozřejmě ve stejném měsíci jsme ji i vyfakturovali. On už uzavřel DPH za 11/07 a chce po nás předělat zdanitelné plnění na 12/07, protože v prosinci by měl se zaúčtováním faktury problém. Vždyť přece může fakturu přijmout v dalším období, ne?
Díky moc za odpověď.
Martina