Money

• (neregistrovaný)

20. 12. 2007 14:35

Prosím o radu kdo účtujete v Money.
    Nezisková organizace má 3 střediska a různé zdroje příjmů na krytí nákladů, které musí vyúčtovat.
    Pořizuji takto: např. fa pořídím tak, že dole použiji pro rozúčtování přidat a dám tam např. středisko 1 a středisko 2. Zdroj příjmů označuji jako zakázku.
    Teď sáhodlouze pátrám, jak vytisknout sestavu pro kontrolní orgán, který bude chtít doložit čerpání na středisku a zdroji.
    Nemáte s tím někdo zkušenost?
    Možná bych měla neměla používat středisko a zakázku, ale odlišovat pouze analytikou?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 12. 2007 15:59

Bára (neregistrovaný)

Re: Money
      Účtuji v money pro neziskovou organizaci, bohužel nemám střediska, takže nevím, jestli odpovím přesně - zdroje krytí faktury účtuji stejným způsobem jako popisujete - tj. rozúčtuji fakturu, ale použiji kód UZ, pod kterými zdroje krytí mám nastavené v programu a potom se velmi lehce vyhotovuje sestava pro toto UZ v sestavách tuším deník dokladů a zadá se jen 5**, do analytiky ** a UZ toho daného krytí. (přesnou cestu ted nenapíšu - píšu z domu...) Bára

• 23. 12. 2007 17:02

Marta (neregistrovaný)

Paní Báro děkuji Vám. Ty UZ zadáváte prosím kde? Až budete po vánočním volnu opět v pracovním poměru, budu ráda, když mi ještě odpovíte. Zatím krásné vánoce a šťastný nový rok.

• 23. 12. 2007 18:51

Bára (neregistrovaný)

Děkuji za přání. UZ se nastavuje v "nastavení" je to tuším první záložka, stejně jako analytika. Na účtech je SU, AU, UZ, ORG. Používám UZ jako zdroje krytí, účtuji na něm jen na 5 a 6, i když při jednom projektu jsem se setkala, že chtěli sestavu i na úhrady na UZ, ale na 3 na něm neúčtuji. Krásně se použitím kódu UZ dají dokládat sestavy čerpání této částky i oproti 6 v hlavní knize. Ozvu se jist po novém roce, úspěšný nový rok, Bára

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).