Re: PP na dobu určitou - neplatné ukonče
Jsem přesvědčena, že to nemůžete brát tak, že jste po vypršení doby určité pracovala s jeho vědomím, protože ty hodiny směny, které přesahují půlnoc, se vztahují ke směně, která začala 31.12.
Takže 31.12. začne Vaše poslední směna a bude také do prosince zúčtována (nebude 6 h zúčtováno 1.1.).
Re: PP na dobu určitou - neplatné ukonče
Zajímavá problematika, ke které se nemohu fundovaně vyjádřit, nicméně postup ze strany zaměstnavatele je hodně nestandardní, řekl bych až za hranicí normálnosti. Nemyslím, že na takovou věc, jako je ukončení pracovního poměru je možno nahlížet optikou k čemu se směna vztahuje. Dle mého názoru je půlnoc hranicí, přes kterou se nedá jít. Když to vezmu ad absurdum, tak paní může mít od 1. ledna nový pracovní poměr a směnu od 6.00, což není schopna v tomto případě realizovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 12. 2007 20:06
Dobrý den, pracuji v nepřetržitém provozu a zaměstnavatel mi už v polovině listopadu naplánoval noční směnu 31.12.2007, šest hodin tedy budu pracovat další měsíc. Tento týden mi připomenul, že nemá zájem prodloužit mi dál pracovní smlouvu na dobu určitou, která mi končí rovněž 31.12.2007. Jestliže mám zájem pracovat dál, mohu využít jeho nepozornosti a 2.ledna požádat o přidělení další práce? Moc děkuji za odpověď.
Zdena