Re: Nepojízdné auto X silniční daň???
asi zákon o silniční dani ... si myslím já ... :-)
Re: Nepojízdné auto X silniční daň???
Takže je to složitější, než jsem myslela. Tu variantu 12 tun jsem četla také. A v jakém slova smyslu je to auto používané k podnikání, když ani jednou od koupě nevyjelo? Vím na 100%, že když odevzdáte třeba na rok značky, nemusíte platit - to mám vyzkoušené. Ale takto? Nevím nevím. Raději bych také zaplatila, ale zkusím se obrátit na našeho zprávce. Jinak všem díky za příspěvky, Lucie
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
21. 12. 2007 14:08
Dobrý den, prosím někoho o radu. Můj klient mi nyní oznámil, že na začátku roku pořídíl nákladní auto v nepojízdném stavu a které nemá ani platnou technickou. Měj v úmyslu ho zprovoznit, ale bohužel se nepodařilo. Domnívám se však, že by se z něj měla odvést silniční daň i přes to, že auto neujelo ani kilometr a má propadlou technickou. Nebo existuje nějaký způsob, jak nějakým způsobem nezaplatit silniční daň? Mě napadá pouze varianta s odevzdáním SPZ do depozitu, ale na to už je pozdě.
Prosím poraďte někdo, děkuji Lucie