Živnostenský list

• (neregistrovaný)

22. 12. 2007 8:09

Mám živnostenský list na truhlařinu. Slyšel jsem, že si můžu fakturovat do nějaké částky ročně i jiné práce než k jakým je živnostenský list předepsán. Do jaké částky to je? Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2007 20:14

Jindra2 (neregistrovaný)

Re: Živnostenský list
      Určitě jste špatně pochopil to, co jste slyšel. Můžete dělat jen práce souvísející s truhlařinou, s prací se dřevem. Nemůžete ani prodávat dřevo, aniž byste jej opracoval. To byste potřeboval ŽL Nákup a prodej. Buďte konkrétnější, možná se řešení najde. Zdraví Jindra

• 23. 12. 2007 10:11

Lukáš (neregistrovaný)

Jednalo by se o fakturaci za stavební práce. Musím si hned udělat živnostenský list? Slyšel jsem právě, že do nějaké částky si živnostenský list dělat nemusím. Takže to není pravda? Musím si i kvůli např deseti tisícům udělat hned živnostenský list?

• 25. 12. 2007 23:36

Jindra2 (neregistrovaný)

Práce na smlouvu o dílo může vykonávat normální fyzická osoba, ale pokud máte alespoň jeden ŽL, úřady už se na Vás dívají, že na všechno musíte mít papír. Zkuste to prodiskutovat na živnostenském úřadu, vyřídit si ŽL nějak všeobecně, aby to obsahovalo i ten zbytek prací. Dáte si ho na dobu neurčitou, a máte to jisté. Zdraví Jindra

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).