Re: OSVČ, pojištění za 2006 placené v 20
Za rok 2007 naposledy platí, že můžete uplatnit výdaje ve výši paušálu PLUS navíc zaplacené SP a ZP. Je jedno, jestli to SP a ZP je za rok 2006 nebo 2007, prostě ho můžete uplatnit navíc. V roce 2008 už to nebude možné. Proto se doporučuje ještě letos doplatit odhadovaný doplatek pojistného za rok 2007.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
26. 12. 2007 18:47
Dobrý den,
jsem zaměstnanec a mám vedlejší příjem jako OSVČ, dostatečně nízký takže neplatím zálohy na zdravotní pojištění. V dubnu 2007 jsem platil pár tisíc na zdravotním pojištění za OSVČ příjmy za rok 2006.
Výdaje vykazuji paušálem 50 procent, i za rok 2007.
Je výdaj zaplaceného ZP v roce 2007, za rok 2006, výdaj dále snižující příjmy (vedle toho 50 procentního paušálu) pro účely daně z příjmů, zdravotního a sociálního pojištění, za rok 2007?
A nebo se zaplacené pojistné od příjmů odečte pouze pokud to byly zálohy na pojistné v tom daném roce, ale už ne vyúčtování pojistného za předchozí rok?
Děkuji,
Petr