Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
27. 12. 2007 13:05
Dobrý den, mám dotaz ohledně uskutečněného zdanitelného plnění u poskytování konektivity našim klientům. Poskytujeme konektivitu asi 300 lidem, který odvádí každý měsíc na účet 500 Kč, tato platby by měla být splatná nejpozději do 20. dne v měsíci. Každý klient má s námi uzavřenou smlouvu, kde je rozepsán základ daně a sazba daně. Neposíláme jim žádné měsíční faktury, DPH se odvádí na základě uzavřené smlouvy. Jsme čtvrtletní plátci DPH, chtěl bych od nějaké dobré duše poradit, zda DPH odvedeme z přijatých plateb, které budeme mít k poslednímu dni čtvrtletí na účtu a nebo si vezmem uzavřené smlouvy a z nich odvedeme za dané čtvrtletí DPH. Myslel jsem, že bych DUZP uváděl vždy k prvnímu dni v měsíci, předpřipravil bych si pohledávky pro každý měsíc v softu, DUZP k 1. dni v měsíci a pak bych je pároval podle plateb. Prosím někoho o radu, zda by to tak bylo možné nebo mi poradíte jiný způsob - jsme začátečníci. Předem mooc díky.