Re: tvorba rezervy na opravy
Tvoříte rezervu kvůli budoucí opravě majetku nebo za účelem optimalizace základu daně?
S tvorbou rezervy je třeba zacházet velmi opatrně a striktně dle pravidel zákona o rezervách. Jinak se vystavujete nebezpečí doměrku v jednotlivých letech tvorby rezervy.
Re: tvorba rezervy na opravy
Když se budete držet § 7 ZR, obvykle nepochybíte. Pokud však někdo hodlá laškovat na téma "tento rok se mi nehodí tolik a tolik", je vhodné ho upozornit, aby si uvedené ustanovení znovu (možná i opakovaně) přečetl. V rezervách jde obvykle o vysoké částky, je třeba trochu opatrnosti.
2 rozpočty představují už značnou míru obezřetnosti - jen by mě zajímalo, který jste použil - ten na nižší částku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
28. 12. 2007 12:19
Prosím poradí někdo jak vyřešit tento problém?:
vedeme DE, vytvořili jsme rezervu na opravu budovy ve výši 1 mil.Kč, v r.2006 - 500 tis. a v r.2007 - 500 tis. Jenže teď na konci roku 2007 jsem zjistila, že pokud dám do uzávěrkových operací 500 tis. dostanu se do ztráty .... Neví někdo jak z toho ven? Můžu vytvořit rezervu jen 300 tis.???