Re: rozdělení příjmu
To je na moc dlouhé vysvětlování. Já každému začínajícímu říkám, aby si první daňovku dal udělat nějakou účetní, nemusí být daňovým poradcem, (ale ne zaměstnankyní v nějakém podniku, ikdyž tam dělá v účtárně!) a pak ty další roky to třeba zvládne i sám. Měla jsem pána, který to tak udělal, a funguje to, a taky pána, který po roce došel k závěru, že to je na něho pořád složité, a každým rokem přijde zase. Držím palce, Jindra
Kdybyste byl z okr.Karviná, tak se můžeme domluvit, zdraví Jindra
Na této adrese asi brzy najdete šablonu přehledu za rok 2007 včetně pokynů k vyplnění (zatím je k dispozici pouze za rok 2006), ve které si můžete propočítat případný doplatek. Pokud nějaký očekáváte, tak si ještě dnes skočte na poštu, příští rok už pojistné nebude daňově uznatelným výdajem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
28. 12. 2007 14:54
Přeji pěkný den a prosím o radu či vysvětlení.
Letos jsem prvním rokem živnostníkem.Vedu DE.
Pět měsíců jsem živnost vykonával při zaměstnání jako vedlejší činnost a sedm měsíců jako hlavní.
Nyní jsem si informativně dělal DP a dostal se také k přehledům soc. a zdr.pojištění za rok 2007.
Vůbec si nevím rady, jak počítat kolik mám ještě doplácet , ale hlavně vůbec nevím, jak v přehledu rozdělit příjmy. Opravdu po mě chtějí, abych vše přepočítával, nebo na to existuje nějaký "fígl"?
Na formuláři je psáno "čtěte pokyny" ale já bohužel žádné nenašel.
Navíc rád bych se vše naučil a DP i přehledy si i v budoucnu dělal sám.
Všem moc děkuji za rady a přeji hezký zbytek dne.