Přechod z neplátce DPH na plátce DPH

• (neregistrovaný)

28. 12. 2007 15:04

Dobrý den,
    prosím o radu, jak je to s DPH na zboží, které mám skladem, když se stanu plátcem DPH. Jako neplátce nakoupím za cenu včetně DPH, k tomu přiadám marži a za tuto cenu prodám. Jak to bude ale nyní, když mám skladem staré zboží, které jsem pořídila od dodavatele např. za 100 Kč + 19% DPH = 119 Kč a jako neplátce jej prodávám za 200 Kč, tzn. s marží 81 Kč. Budu teď muset k těm 200 Kč přidat ještě DPH, tzn. budu muset prodávat za 238,- nebo se ceny ponechají a přepočítá se to zpětně a na všem skladovém zboží nakoupeném jako neplátce se mi sníží marže díky DPH? Děkuji za radu. Veronika

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 12. 2007 18:21

Jana (neregistrovaný)

Re: Přechod z neplátce DPH na plátce DPH
      Musíte udělat inventuru,kde vyznačíte ceny s DPH a bez DPH,vzniklý rozdíl uplatníte v prvním přiznání vašeho DPH a tím se dostanete na ceny bez DPH,ke kterým si dáte svoji marži,tak,abyste měla potřebnou cenu a váš sklad byl v souladu s cenami,které si budete účtovat od doby,kdy jste se stala plátcem.Pozor,většina subjektů chodí hned na kontroly na FÚ.Pokud máte i majek,tak i tam jej můžete přeúčtovat a odečíst si zapalcenou daň.

• 28. 12. 2007 18:54

věra (neregistrovaný)

nezapomeňte pak tuto částku-ř.370 daň.přiznání DPH/změna režimu/dát do příjmu pro daň z příjmu.

• 28. 12. 2007 19:29

Veronika (neregistrovaný)

Děkuji za radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).