Obchodní rejstřík

• (neregistrovaný)

28. 12. 2007 16:39

Musí se posílat na OR do sbírky listin až "schválená" závěrka a výroční zpráva valnou hromadou nebo "bez zbytečného odkladu" po jejím vyhotovení tj. před schválením. Nikde jsem to nenašel.
    Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 12. 2007 16:57

zdv (neregistrovaný)

Re: Obchodní rejstřík
      Výroční zprávu nelze dělat bez předchozího schválení závěrky valnou hromadou. Obsahem musí být i informace z valné hromady.

• 28. 12. 2007 18:50

David (neregistrovaný)

Omlouvám se, nemáme povinný audit tudíž neděláme výroční zprávu. Myslel jsem závěrku, výkaz zisků a přílohy.

• 29. 12. 2007 22:53

Anďa (neregistrovaný)

Povinnost zasílat dokumenty do sbírky listin mají všichni, kteří jsou zapsáni v OR bez ohledu na povinnost auditu či ne.
      Lhůta je do 30-ti dnů od termínu podání daňového přiznání, tj. u 31.3. do 30.4. a u 30.6. do 31.7.
      Každá právnická osoba schvaluje účetní závěrku ve VH - nemusí být u notáře. Pokud právnická osoba podléhá auditu, tak součástí výkazů je i výroční zpráva vypracovaná auditorem.
      S pozdravem Anďa. Pozn. již je povinost zasílat elektronicky dle pravidel krajských soudů.

• 30. 12. 2007 10:09

David (neregistrovaný)

Děkuji, ale VH se může konat třeba až ke konci roku, tj. do sbírky listin a do daňového přiznání jdou tyto dokumenty neschválené?
      Kde najdu (jaký paragraf) výše uvedené termíny. Dočetl jsem se pouze "bez zbytečného odkladu"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).