Re: Zrušení PP ve zkušební době+násled.n
Neschopenku, lístek k 31.12. a taky schopenku podepsanou musíte odevzdat postupně zaměstnavateli. Ten Vám , když je velká org. vyplatí nemoc, nebo, když je malá org. pošle doklady na příslušnou OSSZ a Vás povede v evidenci v ochranné lhůtě.Na zápočtovém listě si nechte po ukončení nemoci potvrdit, nemoc od kdy, do kdy trvala a tím vlastně budete mít potvrzené vázání PP, nemoci a následně ÚP. Zápočtový list pak odevzdejte na ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
28. 12. 2007 20:24
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na toto:
Skončil jsem PP ve zkušební době k 31.12.2007, ale 26.12.2007 jsem onemocněl. Nemoc bude trvat asi dva týdny. Nevím ale kam s ukončeným potvrzením nemocenské, protože vlastně od 1.1.2008 do 8.1.2008 se ze mě stane osoba bez zdanitelných příjmů a následně pak od 9.1.2008 budu v evidenci Úřadu Práce. Někde jsem se dočetl, že toto ukončené nemocenské potvrzení bych měl poslat zaměstnavateli se kterým jsem skončil PP k 31.12.2007 a před jehož ukončením jsem vlastně onemocněl. Nejsem si ale jistý a navíc nevím, který paragraf Zákoníku Práce toto spravuje. Děkuji za případné odpovědi.