Zrušení PP ve zkušební době+násled.nemoc

• (neregistrovaný)

28. 12. 2007 20:24

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na toto:
    Skončil jsem PP ve zkušební době k 31.12.2007, ale 26.12.2007 jsem onemocněl. Nemoc bude trvat asi dva týdny. Nevím ale kam s ukončeným potvrzením nemocenské, protože vlastně od 1.1.2008 do 8.1.2008 se ze mě stane osoba bez zdanitelných příjmů a následně pak od 9.1.2008 budu v evidenci Úřadu Práce. Někde jsem se dočetl, že toto ukončené nemocenské potvrzení bych měl poslat zaměstnavateli se kterým jsem skončil PP k 31.12.2007 a před jehož ukončením jsem vlastně onemocněl. Nejsem si ale jistý a navíc nevím, který paragraf Zákoníku Práce toto spravuje. Děkuji za případné odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 12. 2007 8:47

Zdenka (neregistrovaný)

Re: Zrušení PP ve zkušební době+násled.n
      Neschopenku, lístek k 31.12. a taky schopenku podepsanou musíte odevzdat postupně zaměstnavateli. Ten Vám , když je velká org. vyplatí nemoc, nebo, když je malá org. pošle doklady na příslušnou OSSZ a Vás povede v evidenci v ochranné lhůtě.Na zápočtovém listě si nechte po ukončení nemoci potvrdit, nemoc od kdy, do kdy trvala a tím vlastně budete mít potvrzené vázání PP, nemoci a následně ÚP. Zápočtový list pak odevzdejte na ÚP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).