Re: vytvoření DHIM za 20000,-
Poraďte se s daňovým poradcem,který se komplexně podívá na Vaši činnost a účetnictví. Jsem názoru, že postupujete špatně. Nákladovou tř. 5 je přípustné používat na straně DAL jen ve vyjímečných případech, například u opravných položek.
Určitě bych takto nepostupovala.
Nákupy bych účtovala do třídy 5 a prodej do tř. 6. Nemůžete snižovat vyrobením DHIN náklady. Kde vykážete výnos? Krácením třídy 5???? Hrozné :-)))). Promiňte. Proto radím, nechte si kompletně posoudit Vaše postupy daň.poradcem,sice za tyto služby zaplatíte, ale budete mít jistotu. Hezký večer. Anďa
nemyslel jsem to jako krácení nákladů, ale převedení z účtu pro pořízení zboží na pořízení DHIM. Ale děkuji za radu
Kibicuji a p. Anďa mi promine - ale účtování na str. DAL účtů 5xx
na MD účtů 6xx není žádný hřích a při výrobě je běžně používáno.
(Nahlédněte do účetních souvztažností v účt.skupinách 12x.
Pan Kolega pouze vypustil účtování MD 123 (výrobky) / DAL 613
(výrobky na sklad) a MD 501 (ten výrobek) / DAL 123, Takže nemusí zavádět sklad 123 - používá metodu B.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
29. 12. 2007 10:45
Prosím o radu, neustále řeším následující: účtuji zp. B
koupím zboží 504/321
koupím materiál 501/321
z toho vyrobím DHIM ve stejném roce pořízení. Jiné náklady do pořízení nevstupují.
Stačí, když přeúčtuji 501.200/504
501.200/501
a zařadím do knihy DHIM, nebo musí být vše proúčtováno přes 624?
Moc děkuji za názor.