Re: Jak to je - 3 roky praxe pro ŽL
ŽÚ by měl uznat i potvrzení od firmy, byť se jedná o otce, že jste vedl 3 roky účto jako potřebnou praxi, ale jak víte, každý úředník je jiný. Já bych Vám radil si nechat to potvrzení vystavit, přiložit a dělat mrtvého brouka, že máte vše, co je třeba a uvidíte, jak úředníček zareaguje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 12. 2007 13:09
Vystudoval jsem SŠ - Obchodní akademii
V mém oboru, v kterému se věnuji - vedení účetnictví, musím mít dle zákona 3 roky praxe na to, abych si mohl zařídit živnostenský list a založit si vedení účetnictví na soukromo pro podnikatele na zakázku.
Nechápu plně termín 3 roky - je to tak, že musím být 3 roky někde zaměstán jako účetní na pracovní smlouvu, nebo stačí i to, že máme malou rodinou firmu a já vedu již druhým rokem podvojné účetnictví této firmě, ale nejsem v ní zaměstnán. Dělám to zadarmo, protože to u nás nikdo neumí. Stačí mi třeba jen potvrzení nebo nějaké prohlášení majitele naší firmy konkrétně mého otce, že jsem 3 roky vedl účto a nebo musím být jak už jsem uvedl 3 roky někde na smlouvu.
Děkuji za radu