Práce přesčas

• (neregistrovaný)

1. 1. 2008 20:07

Dobrý den. V chystané smlově jenž bych měl podepsat se vyskytuje tato věta.

"Ještě jednu hodinu po pracovní době není uznána jako práce přesčas (time-management má každý z nás a musí si to zkorigovat,tak aby to stihnul)"

Je to v pořádku? Není to nějak v rozporu se zákoníkem práce?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 1. 2008 20:46

anita (neregistrovaný)

Re: Práce přesčas
      Ono spíš záleží na Vás, jestli tu práci chcete. Já mám podepsaných 8 hodin, ale tím, že dělám celou ekonomiku celé společnosti, každý doklad mi projde rukama, těch papírů z ukončováním a přijímáním lidí, pak přijdou obchodní zástupci, atd. a věřte nevěřte, jelikož práci musím mít odvedenou, to svědčí o odpovědnosti, jsem někdy v práci déle a i si někdy beru práci domů. Ono díky zákonodárcům je ekonomie a BOZP, jen samý papír, papír a papír. Takže záleží jen na vás. Pokud jste dělník. Tak to vaší otázku chápu, ti by hodinu zadarmo nedělali.

• 1. 1. 2008 22:34

Jan (neregistrovaný)

Tak ještě jinak. Co je nadřazeno čemu. Smlouva je nad zákoníkem práce. Čili co podepíšu ve smlově platí.

Nebo je to tak,že kdybych tuhle divnou větu podepsal,tak je to jedno,protože zákoník práce má vyšší prioritu než smlouva a tím pádem tato věta nemá naprosto žádný význam.
      Děkuji Jan

• 2. 1. 2008 16:34

hanka (neregistrovaný)

pokud takhle přemýšlíte, tak bych Vás za zaměstnance nechtěla
      ani náhodou, ano máte pravdu zákoník práce je nad vším, co si zaměstnavatel vymyslí. A vůbec, v dnešní době si zaměstnavatel opravdu dobrého zaměstnance drží za každou cenu. Už proto, že je zaměstnanec díky zákonodárcům nadstandard a přepych. Tak zlomte vaz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).