Nástup do PP - datum

• (neregistrovaný)

2. 1. 2008 10:02

Zaměstnanec dnes /2.1./ nastoupil do zaměstnání. Bude mít mzdu
    měsíční. Jaký datum má prosím mít

1. Pracovní smlouva
    2. Přihlášení ZP
    3. Přihlášení OSSZ

Díky všem za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2008 10:17

Dana (neregistrovaný)

Re: Nástup do PP - datum
      Nástup do zaměstnání je 2.1. Proto všude bude 2.1. Prac. smlouva může být podepsána i dříve, ale datum nástupu je 2.1.

• 2. 1. 2008 11:35

Jitka (neregistrovaný)

Re: Nástup do PP - datum
      No já jsem četla diskuze a pochopila jsem, že od roku
      2008 je práve změna a v případě, že je 1. svátek, tak se
      uvádí nástup 1.

• 2. 1. 2008 13:19

Martina (neregistrovaný)

Re: Přihlášky na ZP od 1.1.2008!!!
      --
      Smlouva může mít 1.1. s tím, že v klasickém pětidenním pracovním týdnu nastoupí 2.1. Za 1. obdrží náhradu nebo se měs.mzda nekrátí. Pro SP nástup 1. tzn. vyměřovací základ včetně náhrady či celé měs.mzdy. Na ELDP doba pojištění od 1. Pro ZP také zatím váhám. Předpisy se u ZP měnily. Povinnost platit pojistné je definována od dne nástupu a za den nástupu se považuje den, ve kterém zaměstnanec nastoupil do práce. Do vyměřovacího základu však vstupují příjmy dle § 6 ZDP a vypadlo část textu, že vstupují zúčtované příjmy zakládající účast na nem.pojištění a ve výjímkách náhrady nejsou. Takže dle zák. 592/92 by spíše vyplývalo, že se ZP odvádí již od 1., protože má zaměstnanec příjem dle § 6. Nicméně na informacích VZP konzultantka tvrdila a ještě se dále dotazovala a prý se nic nezměnilo. Zadala jsem písemný dotaz a čekám ještě na vyjádření od našich tvůrců sw, jak tedy přihlašovat a odvádět poj. a rovnou se jdu přihlásit na nějaké školení. Prosím ostatní, jak přihlašujete?

• 2. 1. 2008 14:21

Jitka (neregistrovaný)

Zatím moc děkuju a uvidíme, zda se ještě někdo ozve.

• 2. 1. 2008 15:11

Milka (neregistrovaný)

anobyla jsem na školení a bylo tam řečeno, že stejně ZP jako SP přihlašovat. Tudíž 1.1., jestliže smlouva je napsaná od 1.1.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).