Re: Jakou napsat smlouvu?
Díky za radu! A když u nás třeba bude pracovat celý rok, mohu napsat do té objednávky, že objednávám jeho práci na dobu jednoho roku? Nebo mám třeba každý měsíc psát novou objednávku? Ještě jednou děkuji!!! A nevíte, jak je to v případě brigádníka evidovaného na ÚP-jakou napsat smlouvu? Mirka
Re: Jakou napsat smlouvu?
Já Vám doporučuji pro toho řemeslníka sepsat smlouvu o dílo a pevně si stanovit podmínky dodávky materiálu nebo prací, ceny atd. Konkretizaci na jednotlivé akce nebo čas. období pak můžete dotahovat konkrétní objednávkou, neriskujte problém.
evid. na ÚP - může si vydělat max. 4.000.-Kč měs.,rozsah méně než 1/2 pr. doby u stanovené firmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 1. 2008 13:21
Dobrý den! Prosím, mohl by mi někdo poradit, jestli mohu napsat smlouvu o provedení práce (brigádníkovi), když je evidován na úřadu práce a dělá si přes pracák svářečský kurz? Je to nějak finančně omezeno? Hodinově vím, že nesmí mít více jak 150h/rok. Pak tu mám zaměstnance, který pracuje na živnostenský list a bude pro nás fakturovat práci, jakou mám napsat smlouvu, když jde vlastně o vztah odběratel-dodavatel? Děkuji mnohokrát za radu a přeji vše nej do nového roku! Mirka