Re: Sleva na poplatníka
Máte nárok i na slevu na poplatníka, ovšem za předpokladu, že jste podepsala a odevzdala mzdové účetní růžové Prohlášení poplatníka daně z příjmy fyz. osob ze závislé činnosti. Pokud ano, měli by vám to doplatit nebo vám to vyrovnají při ročním zúčtování záloh, o něž požádáte podpisem na tom růžovém prohlášení. Upozorňuji jen na to, že slevy snižují daň z příjmu, tzn. že lze uplatnit slevu jen do výše daně, případná nevyužitá sleva propadne. Pokud jen zapomněli, tak vás snad úmyslně neošidili a příště si to pohlídají - to proberte z jejich mzdovou účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 1. 2008 15:13
Dobrý den, jsem studentka VŠ, uzavřela jsem smlouvu na HPP, 20 hodin týdně. Nyní jsem dostala první výplatu za 12/2007. Zapomněli mi odečíst slevu na studenta, ale nemám tady ani slevu na poplatníka 600,--. Mám na ni nárok? Jak postupovat příště, aby mě zase neošidili? Děkuji za rady.