Re: Výdělek studenta
Záleží to na výši výdělku. Často tyto práce bývají zdaňovaný srážkovou daní (do 5000 Kč za měsíc od téhož zaměstnavatele může být výdělek zdaněn srážkovou daní, kterou sráží zaměstnavatel a již je konečná, neuvádí se do daňového přiznání).
Ovšem předpokládám, že si podepsala prohlášení poplatníka daně z příjmu, protože to bude v jejím případě výhodnější a v takovém případě podává daňové přiznání, ale jak již bylo uvedeno, žádná daňová povinnost určitě nebude.
Pokud chcete poradit víc, musíte napsat víc podrobností...
Myslím, že agentura za ni žádné daně neodvádí a ta smlouva nebude podle zákoníku práce, ale spíš podle občanského zákoníku, proto tam zdůrazňují, že podléhá dani. Kdyby jim podepsala Prohlášení poplatníka, což nepředpokládám, tak by nemusela podávat daňové přiznání a mohla by si požádat o roční zúčtování daní.
Dcera žádné výplatní pásky nedostává, podepisuje smlouvu, kde je popsán výkon, který provede, např. focení, je tam napsaná i odměna v Kč a potom jí příjdou peníze na účet. Já jsem myslela, že nemusí nic přiznávat do 20.000,- Kč příjmů, ale to si s něčím pletu. Děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 1. 2008 7:51
Dobrý den, moje dcera studuje vysokou školu a přivydělává si jako hosteska a modelka. Výdělky jsou nahodilé,nejsou pravidelné.Za rok 2007 si vydělala asi 18.000,- Kč. Má smlouvu s agenturou a na každou práci dostane také smlouvu, kde je napsáno, že peníze podléhají dani. Musí tedy těch 18.000 Kč zdaňovat?Děkuji moc za odpověď.