Prosím LeaX - přechod na PÚxopr.položky

• (neregistrovaný)

3. 1. 2008 10:36

Zdravím, zprvu přeji úspěšný start do Nového roku a vykročení pravou nohou.Oceňuji Vaše zkušenosti, ochotu a sdílnost na foru jak zde, tak na Sagitu a na stránkách ohl.přechodu z DE na PÚ, které jsem velmi uvítala.Mám na Vás prosbu.Jelikož jsem v loňském roce zrovna potřebovala určitých rad ohl.přechodu, nakoupila jsem si odb.publikace ("převod DE na vedení účetnictví"-J.Kadlec, J.Chalupa, "DE 2006 a přechod na Ú k 1.1.2006"-M.Grygarová"Převod DE na vedení účetnictví"-J.Dušek a pod),a dle nich postupovala..ve všech těchto publikacích jsou návody, příklady tvorby zákonných opravných položek jako nástroje, který zmírní daňový dopad vzhledem k možností účetnictví. Zároveň jsem ale zaregistrovala §24/2/y (DzP)....o pohledávce při jejím vzniku bylo účtováno ve výnosech..násl.související tvorba OP (ZoR), což v případě přechodu na PÚ samozřejmě není dodrženo.Jelikož jste zmiňovala striktní výklad a názor MF, obracím se s žádostí, zda máte nějaké písemné vyjádření, které by bylo možné poskytnout,příp.mi zaslat na mail, ať vím, jaký je tedy jediný správný postup? Moc děkuji,přeji příjemný den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2008 12:14

LeaX (neregistrovaný)

Re: Prosím LeaX - přechod na PÚxopr.polo
      Dobrý den, § 2/2 ZR se nezměnil, blokace tvorby OP k pohledávkám vzniklým v době vedení DE stále trvá. Více mail.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).