Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 1. 2008 10:36
Zdravím, zprvu přeji úspěšný start do Nového roku a vykročení pravou nohou.Oceňuji Vaše zkušenosti, ochotu a sdílnost na foru jak zde, tak na Sagitu a na stránkách ohl.přechodu z DE na PÚ, které jsem velmi uvítala.Mám na Vás prosbu.Jelikož jsem v loňském roce zrovna potřebovala určitých rad ohl.přechodu, nakoupila jsem si odb.publikace ("převod DE na vedení účetnictví"-J.Kadlec, J.Chalupa, "DE 2006 a přechod na Ú k 1.1.2006"-M.Grygarová"Převod DE na vedení účetnictví"-J.Dušek a pod),a dle nich postupovala..ve všech těchto publikacích jsou návody, příklady tvorby zákonných opravných položek jako nástroje, který zmírní daňový dopad vzhledem k možností účetnictví. Zároveň jsem ale zaregistrovala §24/2/y (DzP)....o pohledávce při jejím vzniku bylo účtováno ve výnosech..násl.související tvorba OP (ZoR), což v případě přechodu na PÚ samozřejmě není dodrženo.Jelikož jste zmiňovala striktní výklad a názor MF, obracím se s žádostí, zda máte nějaké písemné vyjádření, které by bylo možné poskytnout,příp.mi zaslat na mail, ať vím, jaký je tedy jediný správný postup? Moc děkuji,přeji příjemný den.