Re: Zkušební doba a nemoc - prodlužuje s
Můžete mu dát výpověď hned,podle zák.práce se nesmí dát v prvních 14dnech nemoce,ale zákon o nemocenské bude platit až od roku 2009,takže mu výpověď klidně dejte,protože to by taky mohl být nemocný celou dobu zkušebky a pak byste se ho nezbavil.
Re: Zkušební doba a nemoc - prodlužuje s
Ano, pokud nepracoval celou zkušební dobu a byl práce neschopný, prodlužuje se tato a dobu nemoci. Řešili jsme podobný případ s právníkem s tím, že dosud není platné, ale ubezpečil nás o tom, že pokud nejsme spokojeni s jeho prací a chceme ukmončit PP, že mu máme zaslat výpověď již v době nemoci (náš zaměstnanec nastoupil na PN v době kdy již očekával že s ním bude PP ukončen a hned téhož dne se vymluvil na nevolnost a odešel k lékaři) a následně nechat podepsat převzetí ihned poté když přinese doklad o trvání a pracovní neschopnosti. Pokud by nebyl v této době v zkušební době, nebylo by možné PP ukončit, v tomto případě však ano.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 1. 2008 17:35
Prosím o radu - pracovní poměr trvá od 1. 10. 2007 a od 18. 12 zaměstnanec nemocný až do dnešního dne, jde mi o tom zda mu mohu dát výpověď ještě ve zkušební době, nebo zda se zkušebka o dobu nemoci neprodlužuje?
Hledal jsem hledal a mám pocit, že se prodlužuje, ale raději se ptám, neb bych si nerad udělal zbytečný problém :-)
Díky moc.