Pohoda

• (neregistrovaný)

3. 1. 2008 20:01

Prosím, kdo mě navede v programu pohoda na likvidaci faktur proplacených(uhrazených) bankou. Zkouším dle návodu a nedaří se. Dík

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2008 21:17

Petr M. (neregistrovaný)

Re: Pohoda
      Účetnictví - Banka -> ( předpokládám, že si neimportujete výpis z nějakého el. bankovnictví, ale chcete vše udělat ručně dle výpisu ) "stoupnete siů na nový řádek a objeví se nabídka -> vyberete poslední možnost úhrada likvidace s plným výběrem pohledávky nebo závazku -> objeví se okno, kde jsou na výběr ( nahoře ) pohledávky azávazky a pak již jen 2 klikem "zlikvidujete" ten správný

Pokud nepomohlo, zkuste se zeptat konkrítněji, co nefunguje :-)

• 4. 1. 2008 9:46

Irena (neregistrovaný)

zatím jsem nepokročila, mám dojem že nemám v nastavení aktivní likvidaci, když vyberu příslušnou fakturu v bance k likvidaci nahoře na liště mám aktivní pouze zaúčtování (žluté i) u likvidace tomu tak není, možná je chyba tady.....

• 4. 1. 2008 13:56

Petr M. (neregistrovaný)

Vy máte zadanou FA v bance? Jak ručně, nebo importem z el. bankovnictví?

FA musí být v přijatých a buď si naimportujete bankovní výpis z el. bankovnictví a dle VS se automaticky spáruje a zlikviduje, anebo pokud to děláte ručně, tak dle prvního příspěvku, ale rozhodně nic nezadáváte, prostě nový řádek a v nabídce co "vyskočí" si vyberte co chcete udělat :-)

• 3. 1. 2008 21:45

Zlata (neregistrovaný)

Je to jednoduché: idem do účetníctvi - banky - nový záznam - a v ňom si otvorím na hornej lište Záznam a posledná položka je likvidace výběrem - tam už mám všetky závazky - faktury, mzdy,odvody...

• 4. 1. 2008 14:11

Karel (neregistrovaný)

Pokud zapisujete data z vypisu a vidite VS - dejte CTRL+L
      objevi se vam okenko kam zapisete VS vasi faktury a program vse zlikviduje sam. Pokud VS neexistuje nabidne Vam pohoda seznam pohledavek/zavazku k likvidaci rucne

Jinak si staci precist navod :-)

• 5. 1. 2008 22:34

kepe (neregistrovaný)

Použijte:
      Záznam - Likvidace výběrem. Vyberete požadovanou položku a automaticky Vám to i zaúčtuje úhradu (v případě, že máte fakturu zaúčtovanou pomocí předkontace). V případě likvidace výběrem program automaticky vyrovná položku v saldu a už ji nebude nabízet jako nezaplacenou.
      Máte-li fakturu zaúčtouvanou ručně nebo s předkontací "bez" nebo "nevím" můžete ji také likvidovat, avšak předkontaci v bance Vám to tam samo nevyplní.
      Použijete-li jenom povel "Likvidace", tak musíte zadat i párovací symbol, aby program zjistil, kterou položku likvidujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).