Re: vedení DE hospoda-zrcadla
vlastně skladové hospodářství :-) - prostě něco máte na "skladě" - to co je na baru, potažmo někde v příručním skládku = počátek + něco nakoupíte a na konci směny, nebo týdne, či měsíce dle zažitých "tradic" spočítají konečné stavy ( zůstaky - co mají na baru a potažmo ve skládku ) no a rozdíl mezi spočítaným a počátkem je tržba - co zůstane, tak si nechá personál, pokud je "pan majitel" tak hodný :-)
snad jsem to po těch letech popsal srozumitelně :-)
Re: vedení DE hospoda-zrcadla
Zrcadlo nebo-li hárek je vyúčtování tržeb za určité období, dle směn obsluhy, jednotlivé směny/číšníci,servírky,barmani/ si předávají zboží inventurou a prodané zboží vyúčtují zaměstnavateli/tržba/. Vyúčtování provádí tito zaměstnanci, kotrolu si zpravidla provádí zaměstnavatel a nebo jím pověřený jeho podřízený - provozní.
Dělám několik restaurací/barů/ jako účetní - DE, ale zajímají mne
nákupy zboží a tržby a další provozní náklady k vedení účetnictví.
Vyplňování hárků je tedy věc obsluhy, protože se provádí po ukončení směny, převážně pozdě večer, kontrolu můžete provádět vy a to průběžně: příjmy dle nákupů/případně výdej ze skladu/, převody z hárku na hárek/každá směna nový hárek/, výpočty a fyzický stav proti účetnímu stavu - pravidelnost určí majitel. Je to mravenčí práce - časově náročná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2008 11:40
Dobrý den,
mám nabídku na vedení DE u baru/herny bez vaření a jídla. Hospopdu jsem nikdy nedělala, prý se vyplňují zrcadla, ale fakt nevím co to je. Může mi to někdo z vás vysvětlit.
Díky moc.