Re: Splatnost daní ve 2008 jinak?
Skutečně platí, že pokud platíte daně z tuzemského korunového účtu, za den platby se považuje den odepsání z účtu. Ke změně došlo, pokud platíte z tuzemského devizového účtu nebo zahraničního korunového. Tam se za den platby považuje den, kdy berňák platbu obdržel. Lze to najít někde na financích.
Re: Splatnost daní ve 2008 jinak?
Berňák (kód 0710) dostává peníze "jako první" , "nejrychleji", prostě přednostně, takže, když ten den pošlete, ten den je mají na účtu, jako platbu od Vás. Už jsem se několikrát o tom přesvědčila, i když třeba váš správce o tom ještě neví, protože to zase zaleží až to jejich účetní zaúčtují, ale opravdu přesně účtují o tom dni, kdy platbu posíláte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
4. 1. 2008 13:57
Kolegyně prý někde četla, že je změněn zákon o správě daní a poplatků v části, kde se hovoří o splatnosti daní. Z té změny prý vyplývá, že splatnost daní se od 2008 posuzuje stejně jako u běžných obchodních vztahů, tj. že v den splatnosti musí být daň již na účtu berňáku = že nestačí, když v den splatnosti odejdou peníze z účtu poplatníka. Nemůžu to nikde najít a tak se ptám, jestli je to pravda a případně kde se to píše. Děkuju.
(Ještě jsem tu zatr* reformu nevstřebala, ale už jsem z ní úplně blbá)